Banalul senzational

Deschid Facebook-ul si vad pe toate paginile ziarelor sau televiziunilor la care am dat Like, titluri care ne anunta ca vom citi stirea momentului sau cea mai senzationala stire, daca ma pot exprima asa (nu ma pot, dar avand in vedere cultura “jurnalistilor” din ziua de azi, nu m-ar mira sa vedem un titlu de genul asta), in fine, ati inteles ideea, avem de-a face cu cea mai stire dintre stiri – Vadim Tudor inlaturat din conducerea PRM.

Aflu cu stupoare si cu lacrimi in ochi, ca domnul Vadim Tudor, acest politican monden, doxa de carte, cum sustine dumnealui, dar si de prostie, cum se vede deseori, ca vorba aia – unde-i multa minte e si prostie – nu mai este la carma celui mai minunat partid politic din aceasta tara, al singurului partid politic care tine cu poporul… Pentru cei care se pregatesc sa arunce cu pietre, este doar o ironie, mai ales ca as vrea si eu sa stiu cine mai stie de PRM sau cine mai credea in puterea acestui partid, care a avut momentul sau de glorie prin ‘96-2000.

Oricum, cei care l-au inlaturat pe Vadim de la putere, a partidului, bineinteles, nu au scapat de tot de el, pentru ca se pare ca numele partidului este inregistrat la OSIM pe numele distinsului politician, desi am o vaga impresie ca asa cum s-au descotorosit de domnul CVT, o vor putea face si de PRM. Iar cei care l-au inlaturat se pare ca sunt, potrivit lui Corneliu Vadim Tudor, social-democratii Viorel Hrebenciuc si Codrin Stefanescu. Vadim Tudor sustine ca Hrebenciuc ar fi platit doua milioane de euro pentru a intra in posesia PRM, iar intermediarul ar fi fost Stefanescu. In replica, Stefanescu spune despre PRM ca a ajuns un “partidulet” si ca Hrebe nu ar da niciun ban pentru asa ceva. Nu imi place niciun politician, nu sunt nici de stanga, nici de dreapta, nu mi se pare ca avem in tara asta vreun politician care ne-ar face cinste, dar pot sa fiu de acord cu domnul Stefanescu, PRM este un partidulet si oricat ar vrea domnul Vadim sa creada ca partidul pe care el l-a fondat ar valora chiar si cateva sute de mii, mai cu seama doua milioane de euro, acesta nu valoreaza mare lucru.

Daca situatia asta era acum 10-15 ani, mai credeam ca Vadim are dreptate, ca partidul mai avea si el un electorat de care social-democratii sau liberalii ar fi avut nevoie, dar acum nu vad ce ar putea cumpara cineva la PRM. Oricum, circul pe care il va face Vadim Tudor la televizor va fi, de fapt, adevaratul senzational, asa ca il asteptam cu interes. Mai bine si-ar vinde si el aparitiile, ca daca a ramas fara partid, macar sa se aleaga cu niste bani – sigur vreo antena, cu ale sale emisiuni de cancan, avide dupa “senzational” si “exclusivitati” ar da bani grei pentru spumele facute de intelectualul Vadim.

 

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *