Bateria telefonului, noul motiv de cearta in cupluri

Suntem dependenti de tehnologie, asta e realitatea. Stam tot timpul cu ochii in ecrane, ne luam informatiile din online, ne relaxam cu ajutorul telefoanelor sau al tabletelor. Telefoanele mobile sunt bune pana la un punct, pana cand nu dau nastere la „animozitati” si la ruperea de realitate, pana cand nu ne impiedica sa socializam. Recent insa oamenii de stiinta au descoperit in urma studiilor facute ca in cupluri apar certuri foarte des daca bateria telefonului se termina pe neasteptate.

Ori de cate ori nu mai avem baterie ne gandim ca familia poate sa fie ingrijorata ca nu ne mai poate contacta, ne gandim ca nu vom putea ajuta pe cineva, nu vom putea reactiona daca se intampla un lucru rau. Daca nu exista conexiuni functionale mediate de dispozitivele mobile putem sa ratam intalniri, sa avem diverse probleme pe termen lung, sa avem probleme in cuplu, certuri, discutii aprinse. Si in viata de zi cu zi apar astfel de probleme, nu numai in viata privata, mai ales daca nu putem face anumite lucruri pe care le faceam in mod obisnuit cu telefonul. Cand nu esti conectat sau online poti pierde locuri de munca, poti sa te ratacesti, poti rata oportunitati sociale, de aceea aceasta paranoia legata de bateria care nu trebuie sa pice e cumva justificata.

Desi dependenta de conectivitate ne pune in multe situatii neplacute multe persoane nu fac nimic ca sa aiba dispozitive functionale, bateria nu prea e controlata pentru a se vedea cat mai e pana la o incarcare atat de necesara. E foarte simplu sa ai bateria tot timpul full, poti folosi baterii externe, poti sa iti pui alarme, aplicatii care sa te alerteze cand nivelul scade, poti sa il pui la incarcat in fiecare seara ca sa il ai dimineata full tot timpul.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *