Ce inseamna “atragator”?

Atractivitatea inseamna ca o femeie a cheltuit timp si eforturi pentru a-si prezenta atuurile intr-o lumina cat mai buna si pentru a-si minimaliza neajunsurile. O femeie atragatoare se infatiseaza bine la orice ora si nu uitati ca barbatii sunt atrasi, in primul rand, de ceea ce vad, nu de ce este real. Atractivitatea fizica a unei femei este legata direct de starea ei de sanatate, de aceea barbatii au pus dintotdeauna mare pret pe infatisare.

Cand o femeie mai in varsta se imbraca bine si se machiaza atent, ea poate fi descrisa drept atragatoare, dar ea, de fapt, nu face altceva decat sa-si recompuna infatisarea si semnalele din tinerete, cele ale unei femei inca fertile. Cele mai multe dintre femei inteleg acest fapt, iar industriile implicate in productia de cosmetice, scaderea in greutate sau imbracaminte aduc promisiunea ca femeile se pot ridica la nivelul acestor criterii masculine.

Un psiholog al carui nume nu mi-l aduc aminte a condus un experiment in care a intrebat mai multi barbati si femei despre perceptiile pe care le au despre prototipul femeii ideale. Le-a aratat subiectilor imagini de corpuri feminine, de la trupuri extrem de slabe, pana la altele de-a dreptul matahaloase. Fara exceptie, femeile au ales corpurile mai subtiri ca fiind cele mai atragatoare si cele precum care “mi-ar placea sa arat”. Totusi, pentru barbati cele mai atragatoare au fost femeile cu un corp potrivit. Astfel reiese cum femeile moderne cred in mod gresit ca barbatii viseaza la trupuri cat mai suple. In general, barbatii prefera femei potrivite sau chiar peste medie, al caror corp are forma de clepsidra.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *