Cu un hidrofor de calitate am rezolvat problema apei pentru gospodarie

De curand am facut pasul cel mare si m-am mutat la casa. Toate bune si frumoase, numai ca in zona in care stau eu accesul la reteaua de apa era imposibil cel putin pentru o perioada de timp. In aceasta situatie trebuia sa iau o decizie rapida ca sa am apa la canal, asa ca am cautat solutii dintre cele mai diverse. Pana la urma am ramas la un hidrofor. A fost cea mai buna solutie pentru ca aveam apa la adancimi mari, hidroforul poate aspira apa si de la opt metri adancime, asa ca reuseam sa avem tot ce ne trebuia pana se rezolva problema noastra.

Hidroforul este rezistent la coroziune, se autoamorseaza, nu are nevoie de incarcari manuale ale coloanei de aspiratie, deci nu mai pierdem timp cu el. Consumul de energie era redus, avea un numar mic de porniri si de opriri, socurile de presiune erau inexistente, vasul de expansiune fiind special gandit pentru a preveni orice probleme de functionare. La inceput m-am temut ca va face zgomot prea mare, dar modelul ales dintr-o o gama variata de hidrofoare a fost unul silentios, in afara de apa in gospodarie ne-a fost util si la stropirea si irigarea gradinii, consumul de apa fiind unul destul de mare. Vestea buna a fost ca am comandat de pe site si un dispozitiv modern de acest tip dintr-o gama variata de hidrofoare care putea asigura alimentarea cu apa din puturi sau din fantani, cu ejector sau cu aspiratie dubla, am avut de ales. Tot de pe site am luat si accesorii pentru montaj, am discutat si cu un consultant specialist pentru a avea un produs care sa faca fata volumului de apa necesar in gospodaria noastra.

Varianta noastra de hidrofor avea pompa automorsanta de suprafata, vas de expansiune de pana la doi litri, presostat si manometru, racord cu trei cai, apa putea sa fie absorbita chiar si daca sistemul de absorbtie avea bule de aer sau pierderi. Cand in sfarsit ne-am racordat la reteaua de apa am pastrat hidroforul pentru gradina si alte situatii in care am putea avea nevoie de asa ceva, deci investitia a fost una perfecta si pentru momentul respectiv, si pentru viitor.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *