Cum scapi de fraude in service

piese-fordSe stie ca cele mai multe service-uri, pentru a trage de timp si de bani, nu identifica din primul moment cauza reala a problemelor masinii tale. Cele mai costisitoare „greseli” de servisare sunt de exemplu exact cele care tin de diagnosticarea incorecta a cauzei problemelor masinii. Sa apelezi la un magazin auto online sa ca achizitionezi piese Ford nu este o solutie la aceasta problema, daca ai un Ford.

Multe service-uri rezolva stricaciunile masinii tale, in doua etape: in prima, iti schimba doar anumite piese, considerand ca asta e suficient, insa nu fac decat sa te incurce mai mult. Evident, problemele reapar foarte repede, iar la a doua vizita in service ti se si repara masina, dar numai dupa ce tu ai scos deja din buzunar mai multi bani. De exemplu, daca tu ai probleme cu caseta de directie, iar ei ti-o înlocuiesc dar nu rezolva si celelalte probleme de pe puntea respectiva, iar aceasta operatie poate fi inutila, pentru ca piesele defecte vor afecta si piesa proaspat inlocuita. Iar astfel esti de doua ori pagubit si vei scoate si mai multi bani din buzunar. Ce poti face pentru a nu te lasa pacalit in acest fel? Documenteaza-te foarte bine cu privire la cauzele probabile ale unei anumite probleme inainte sa ajungi la service. Daca rezolvarea oferita de service cere inlocuirea unei piese foarte scumpe, verifica daca defectarea acesteia nu tine, de fapt, de probleme aparute la piese mai ieftine, ignorate voit sau nu de mecanici.

O alta metoda urata de a te pagubi este faptul ca iti recomanda operatiuni de servisare inutile, pe care le adauga pentru „a fi siguri” ca rezolva problema. Cum poti sa evadezi din aceasta capcana? Documenteaza-te si aici foarte bine cu privire la cauzele probabile ale problemei tale. Cere sa ti se explice clar si in detaliu de ce este necesara fiecare dintre operatiunile de servisare propuse. Iti vei da seama daca are dreptate sau doar vrea sa te induca in eroare.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *