Cum se explica multe dintre lucrurile pe care corpul nostru le face zilnic?

15Sughiturile. Toata lumea a sughitat intr-un moment din viata sa. Cu toate astea, actiunea involuntara vine si dispare rapid la mai toti oamenii, fiind mai mult un lucru care ne supara decat altceva mai grav. Unii indivizi chiar au o mare problema cu sughitatul. Charles Osborne, de exemplu, are de mai bine de 68 de ani sughituri neincetate. Oamenii de stiinta nu au putut raspunde concret la intrebarea de ce oamenii sughita, insa au venit cu niste teorii care sunt cat de cat plauzibile. Una dintre cele mai recente vine de la Daniel Howes. El sugereaza ca sughiturile ar fi evoluat ca o modalitate prin care micutii scapa de aerul din stomac ca sa poata ingera mai usor lapticul. Contractia diafragmei cauzeaza un proces de absorbtie care forteaza aerul sa iasa pe gurita, permitand copilasului sa ragaie si el ca omul satul. Howes crede ca aparitia acestei manifestari fiziologice doar la mamifere, singurele care sug lapte, se observa mai ales la cei tineri.

Apendicele. Apendicele a fost considerat multa vreme un organ care ne face mai mult rau decat bine. Functionarea lui a fost un mister pana la un anumit punct si are o tendinta de a ne crea probleme de sanatate serioase. Apendicita poate cauza dureri severe, febra, chiar si moartea daca nu este tratata la timp dupa ce apendicele se umfla din ce in ce mai tare. In 2007, dupa ani de cercetari, oamenii de stiinta au reusit sa inteleaga intr-un final care este rostul apendicelui. Mai mult decat un organ ramas in urma unei evolutii a organismului uman, apendicele are un rol esential in sistemul imunitar. Potrivit echipei de cercetatori, apendicele este raiul bacteriilor bune care sunt necesare pentru buna functionare a intestinelor.

Cand boli grave ca disenteria intra in actiune si distrug flora intestinala si bacteriile bune, apendicele forteaza bacteriile bune sa intre din nou in intestine si sa ajute la digerarea alimentelor. Exact ca in cazul unui calculator, apendicele e un sistem foarte avansat de backup util pentru functionarea perfecta a sistemului imunitar.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *