De ce sa preferi anvelope camion resapate in locul altor solutii de economisire?

anvelope-camionNu toti transportatorii isi permit sa cumpere cauciucuri noi de fiecare data cand gradul de uzura al celor vechi este prea mare. In loc de cauciucuri second hand de proasta calitate cei mai multi dintre ei aleg anvelope camion resapate. Resaparea se bazeaza pe reconditionarea unor cauciuciuri mai vechi, dar cu grade de uzura mici. Ca sa se obtina un cauciuc resapat se foloseste material vechi si banda de rulare noua, ambele cu grade foarte mici de uzura. Evident, castigul cel mare este pretul mult mai mic, calitatea destul de buna, la cauciucurile noi costa mai mult fabricarea balonului si a bazei, spre deosebire de cauciucurile resapate unde elementele de baza exista deja. E nevoie doar de o banda de rulare noua si poate fi utilizat fara probleme.

Diferenta intre cele doua tipuri de anvelope tine de greutate, cele resapate sunt mai grele pentru ca banda de rulare este mai groasa si se mai adauga si adezivii. Nu putem avea pretentia sa pastram standardele initiale de la anvelope, dar ne putem face treaba cu ele. Resaparea nu inseamna ca poti sa folosesti anvelope de camion resapate la infinit, au un umar de kilometri dupa care e obligatoriu sa iei unele noi sau alte anvelope resapate. La drum lung cauciucurile resapate rezista bine, cu singura conditie ca stilul de condus sa fie precaut si sa nu existe drumuri cu probleme. Avantajele anvelopelor resapate tin in primul rand de gasirea lor mult mai usoara, de preturile bune din magazinele online, de ofertele generoase din online si de posibilitatea schimbarii rapide a acestui tip de anvelope.

Anvelopele resapate se pot alege in functie de dimensiuni, de brandul camionului pe care se vor fixa, soferii se pot baza pe ele, rezista la uzura si la stres fizic, firmele care le reconditioneaza fac in general treaba foarte buna asa ca exista o calitate garantata.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *