De ce se fac hidroizolii la bloc

hidroizolatie-blocDe ce trebuie sa facem hidroizolatie la bloc? Cred ca toata lumea isi adreseaza aceasta intrebare avand in vedere ca foarte multi stau la bloc si cei de la parter resimt cel mai mult lipsa de hidroizolatii bloc. In primul rand trebuie sa aducem in prim plan ca hidroizolatia nu este un moft la bloc, ci este o necesitate avand in vedere ca lipsa ei duce la umezeala excesiva si la mirosuri foarte urate care se vor resimti de toti locatarii in timp si nu numai de catre cei de la parter.

Un subsol insa se izoleaza atat la exterior cat si la interior, ideal fiind ca ambele feluri de izolatii sa fie facute. De exemplu, hidroizolarea exterioara a subsolului se poate face cu sisteme pe baza de bitum, iar aici avem in prim plan utilizarea produselor bituminoase apartine solutiilor standard pentru impermeabilizarea partii superioare a subsolurilor. Sistemele sunt aplicate sub forma de pasta si prin urmare sunt fara imbinari. Acestea sunt sigure, usor de folosit si au capacitatea de acoperire a fisurilor. Hidroizolarea exterioara a subsolului se poate face si cu sisteme minerale.

Aici slamurile minerale de etansare sunt niste sisteme de impermeabilizare robuste cu o aderenta foarte buna la suprafetele minerale. Ele nu sunt afectate de umezeala suprafetei si se integreaza perfect în structura clădirii devenind parte a acestei structuri. Slamurile minerale sunt ca o pastă aplicandu-se perfect pe elementele cladirii, ce urmeaza sa fie impermeabile. Acestea sunt sigure si foarte usor de aplicat si pot fi instalate ca sisteme rigide sau sisteme pentru acoperirea fisurilor. Un alt tip de hidroizolatie la exterior este cel cu membrane hidroizolante autoadezive care se aplica la rece. Aceasta metoda este rapida, curata si foarte simpla deoarece membranele se aplica foarte repede, nu exista un anume timp de uscare si ermetizarea se face imediat.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *