De dorul dorului

de-dorul-doruluiMi-e dor cateodata. Mi-e atat de dor incat si uit de cine. E o melancolie sarata, uneori dulce pe care nu o pot alunga. De parca as fi trait eu toate nenorocirile universului. Mi-e dor si in dorul asta pe care il simt atat de aprig nu fac decat sa stau, deci sa nu fac nimic.

Cred ca esenta se scurge prin noi si de aceea simtim dorul pe care unii il simt. Cred ca melancolia asta pe care e imposibil sa nu o simti macar o data in viata vine din cauza neimplinirii. Frustarile stau la baza dorului. Si de ce zic asta? pentru ca dorul, la cei mai blanzi, creeaza depresii, melancolie, a cei mai aprigi, mai agresivi, creeaza rautate si invidie.

La cei mai multi, dorul de bani, dorul de neajunsuri materiale, de neimpliniri financiare, le da o stare negativa, o rautate fata de cei din jur. Ma gandeam adesea ca cei mai multi oameni sau macar o parte din ei, se nasc suparati pe viata. Nu au puterea sau nu gasesc puterea de a face ceva cu adevarat si din acest motiv se supara pe cei care pot si isi varsa pe ei intreaga rautate, purtandu-se ca niste tirani exact cu cine nu trebuie. La unii dorul fata de iubire, fata de o companie negasita sau neimplinita ii face sa se dedice tuturor, sa fie pretutindeni, sa ofere. Acestia sunt mai putini.

La mine dorul, un dor pe care inca nu l-am descoperit, ma face sa fiu letargica.

Cred ca la urma urmei iubirea ne umple orice fel de dor, asta daca suntem in stare sa o acceptam, sa o lasam sa intre in viata noastra. Am observat la multi oameni ca putina compasiune  le poate schimba radical viata. Dar de ce prefera compasiune si de ce nu accepta iubirea celor din jur?

De dorul dorului se vor stinge multi. Unii traiesc cu dorul asta in suflet, ca fiind un ideal, o sete fata de absolut, ca Gelu Ruscanu, din Jocul Ielelor, daca mai stiti. Ai vazut ielele si gata, ele au pus stapanire pe tine, te fac irational, ideile incep sa iti dea o forma si nu mai poti trece nimic prin prisma sufletului, a sentimentelor, devii prea practic ca sa mai poti simti astfel. La unii ideile de justitie absolute devin devastatoare, la unii exista idealurile iubirii perfecte, la unii exista ideea unei vieti armonioase, unii nu accepta rautatea si asa mai departe.

Eu nu va pot spune decat ca le-am avut pe toate. Toate ielele mi-au invatat mintea, dar atunci cand alegi sa simti mai mult decat sa gandesti, devii mult mai fericit. Atunci cand alegi sa ti se dea in loc sa dai, viata e mult mai simpla.

Cred ca la baza ideologistilor si a tuturor celor care lupta pentru o cauza sta orgoliul nemarginit. La urma urmei de ce ne-am starni atat de mult impotriva guvernului daca nici macar nu ne deranjeaza atunci cand adopta ei o lege? De ce ar iesi pensionarii in strada ca sa riposteze pentru ceva ce nu le convine cand poate ei mai au un an doi de trait sau nici macar atat? Din cauza ideilor, a ideologiilor si nu in ultimul rand din cauza orgoliului.

Deci unii oamenii, din lipsa de ocupatie, se implica adesea in actiuni rationale, din cauza dorului abstract, a dorintei de a rationa unii cu altii, devin nesimtitori.

Am gandit prea mult si simtit prea putin ca sa nu-mi dau seama ca e mai greu sa simti decat sa gandesti. Asadar orice dor simtiti in suflet, lasa-ti-l sa fie acoperit cu sentimente frumoase. Viata e mai lunga atunci cand iubesti si esti bun cu ce din jur sau cel putin ne da sentimentul acesta pentru ca in orice clipa putem sa ne bucuram de tot ceea ce avem. In caz contrar nu reusim decat sa despicam fire in zece, sa amplificam probleme universului si sa lasam timpul sa se scurga din noi.

 

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *