Energia alternativa nu este o alegere, ci o necesitate

panouri-fotovoltaiceM-am gandit la faptul ca ar fi mult mai util pentru mine si pentru familia mea daca ne-am orienta spre metode alternative de obtinere a energiei electrice, dupa ce am fost in vizita la sora mea, care s-a stabilit peste hotare, in Franta, in orasul Bordeaux. Deoarece si-a cumparat recent o casa, am fost sa-i fac o vizita impreuna cu sotul meu. Initial am fost putin stupefiata cand am observat panourile solare de pe acoperisul casei, insa, nu mi-a luat prea mult timp ca sa ma conving cat de eficiente sunt, de fapt.

Uneori mi se pare ca noi am avem inca mult de invatat si de insusit pana vom ajunge sa ne schimbam macar un pic modul de gandire, mai este ceva timp pana vom ajunge sa avem acelasi spirit al reciclarii si utilizarii rationale a energiei electrice, precum il au alte popoare europene.
Imediat cum am ajuns acasa, am inceput cu sotul meu sa facem planurile pentru a schimba intregul sistem electric din casa si pentru a instala panouri solare. Am reusit sa gasim panouri solare, numite si panouri fotovolatice la pret foarte bun. Dupa ce ne-am mai consultat cu specialisti in domeniu, eram, in special, interesata de rezistenta acestor panouri, de puterea lor si de durata de viata.

Intr-un final am decis ca acum este momentul sa nu mai depindem de sursa comuna de energie electrica si sa instalam si noi panouri fotovoltaice la pret care ni se pare chiar accesibil. Parerea mea este ca din punct de vedere financiar este mult mai eficient sa comanzi online, deoarece poti gasi panouri fotovoltaice pret mult mai decent, decat in magazinele obisnuite.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *