FLAMMKUCHEN SAU TARTA FLAMBATA

Dupa cum arata numele de pompos am crede mai degraba ca este vorba de un desert insa in realitate este mai degraba un fel de pizza decat o tarta, sau o combinatie intre cele doua preparate. Flammkuchen este tarte flambée in franceza, si este de fapt o mancare cu traditie in sudul Germaniei, dar si in Estul Frantei, in regiunile Alsacia si Moselle. Bucurati-va si dumneavoastra de gustul apetisant al acestui preparat si lasati0va purtat de gust pana pe meleagurile frantuzesti.
INGREDIENTE
* 4 bile aluat de pizza
*350 g bacon
*2 cepe mari
*200 g ricotta
*3 linguri smantana
*nucsoara
*sare
*piper

MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput prepara aluatul de pizza dupa reteta proprie si lasa-l sa creasca o ora. Apoi taie baconul cubulete si prajeste-l intr-o tigaie la foc mediu pentru cateva minute, pana ce isi lasa o buna parte din grasime.
Strecoara baconul si lasa-l la racit. In aceeasi tigaie caleste ceapa taiata solzisori cu un praf de sare pana ce s-a inmuiat, dar nu o lasa sa se caramelizeze, pentru ca isi schimba gustul.
Amesteca cantitatea de ricotta cu smantana, un praf de nucsoara, sare si piper. Apoi intinde o bila de aluat de pizza pana ce se subtiaza si asaza-l, de preferat, intr-o tigaie de fonta. Sparge bulele care apar la suprafata si lasa-l pana ce se rumeneste pe una din parti.

De indata ce observati ca s-a gatit blatul tartei, ia-l de pe foc si unge-l cu un sfert din compozitia de branza pe partea nerumenita, asaza un sfert din solzisorii de ceapa si un sfert din baconul gatit. Acum pune tarte flambee la cuptorul bine incins pentru doar cateva minute, pana ce observati ca se rumeneste si deasupra. Repeta procedeulsi pentru celelalte 3 portii si savureaza din plin aceste preparate.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *