RETETA DESAVARSITA CARE NU POATE LIPSI DE PE MASA DE PASTE

In aceste zile dinaintea sarbtorii de Paste ne gandim la delicioase gustari ce urmeaza a fi preparate in curand pentru ca noi dar si  musafirii, sa fim de-a dreptul incantati. Este timpul sa ne testam indemanarea in prepararea unor retete noi care sa ne atraga prin savoarea dar si prin aspectul lor. De asemenea, trebuie sa acordam atentie la detalii pentru aranjarea acestora pe farfurii alaturi de superbe ornamente pascale.

Pentru cei mici, trebuie sa facem o magie si sa ne punem imaginatia la incercare pentru a descoperi noi ornamente haioase care sa ii bucure. De astfel, abia asteptam sa le gatim celor mici, preparatele preferate si, bineinteles, sa coloram ouale impreuna, pentru un plus de divertisment.

Drintre celebrele preparate de Paste, nu trebuie sa lipseasca drobul, pasca si friptura de miel. Daca vreti sa incercati ceva nou si inedit, urmati cu incredere retetele prezentate mai jos si bucurati-va de gustul desavarsit al acestor preparate.

DROB DE CIUPERCI

Drobul traditional reprezinta o mancare specific romaneasca si este gatit de fiecare data, cu drag, mai ales in apropierea sarbatorilor de Paste. Acest fel de mancare este cunoscut in toata tara, iar pentru un aspect placut se poate prepara intr-o forma de cozonac sau de chec si se serveste rece, asezonat cu ceapa verde sau branza.

De aceasta data ne abatem un pic de la reteta de drob traditional si alegem sa facem unul din ciuperci si verdeturi, bogate in vitamine si foarte sanatoase. Este o mancare usoara care se potriveste perfect pentru masa de Paste. Este grozav de bun si are gustul acela specific de drob, datorita verdeturilor folosite. Se coace la foc mediu pentru a se patrunde bine iar, din aceasta cantitate, veti obtine 12-15 portii, in functie de cat de groase taiati feliile.

  Ingrediente

  1. 1 kg de ciuperci champignon, cu pleurotus sau hribi
  2. 3 linguri de ulei de masline
  3. 5 oua
  4. 4 fire de ceapa verde
  5. 4 fire de usturoi verde
  6. 1 legatura de patrunjel
  7. 1 legatura de marar
  8. o lingurita de sare
  9. o jumatate de lingurita de piper
  10. 4 linguri de pesmet
  11. seminte albe si negre de susan pentru decor

Incepem sa curatam si sa spalam ciupercile sub jet de apa, apoi le lasam la scurs pe un servet de bucatarie. Le tocam marunt sau le putem marunti intr-un robot si le punem intr-o tigaie incapatoare cu cele 3 linguri de ulei de masline. In cele din urma, fierbem pana ce scade tot lichidul pe care il lasa.

Dupa ce s-au racit le punem intr-un bol impreuna cu verdeturile tocate,3 oua,sare si piper si amestecam foarte bine, astfel incat obtinem o compozitie omogena. La final punem pesmetul, 2 cate 2 linguri pana se leaga compozitia.

Apoi, acoperim o tava mare de chec cu hartie de copt si punem compozitia, presand-o usor cu o lingura. Batem bine si cele doua oua ramase si le punem deasupra sau daca doriti, puteti infasura compozitia intr-un aluat foietaj pe care sa il ungeti cu un ou.

Deasupra presaram semintele si coacem drobul 40 de minute pana se rumeneste frumos deasupra. Lasati drobul sa se raceasca foarte bine si apoi taiati-l, veti observa ca feliile vor fi perfecte. Este un preparat delicios, pe care cu siguranta, il veti indragi.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *