Tratamentul modern pentru cancer, o sansa la o viata normala

De regula tratarea cancerului e o provocare pentru medicii din toata lumea. In permanenta apar noi si noi forme de cancer, localizarea sa e din ce in ce mai interesanta, apar cancere in zone ale corpului in care nici nu ne asteptam sa gasim asa ceva. Multe cancere nu au simptomatologie clara, tratamentele date pot sa nu fie exact pe problema reala pe care o are un organism bolnav.

Din fericire tehnologia si cercetarile din domeniul medical ne ajuta sa depistam in timp un tratament cancer eficient pentru a oferi pacientilor sansa la o viata normala. De exemplu, recent a fost sintetizata o noua molecula, care actioneaza asupra tumorii, fara sa aiba efecte nefaste si asupra organului care are cancer. Deja medicamentul e pe piata peste ocean, molecula respectiva ataca doar tumorile care au profiluri genetice specifice, la baza acestui tratament cancer fiind biomarkerii tumorali, nu cei ai organelor afectate. Si medicamentele folosite in imunoterapie pot sa distruga celulele canceroase, bolnavii cu un cancer colorectal avand de acum sanse mai mari sa supravietuiasca si sa scape de cancer. Pe de alta parte, avem deja si tehnici pri care se poate masura reusita unui tratament. Celulele individuale din tumori pot fi vazute in timp real, metoda folosita implicand imagistica interactiunii aparute intre doua molecule fotosensibile.

O substanta speciala folosita in testele de laborator s-a dovedit utila in tratarea cancerului, astfel ca s-a descoperit ca de multe ori administrarea intravenoasa a doxorubicinei nu e suficienta pentru a ajunge la celulele afectate din organism, deci chimioterapia nu functioneaza asa cum trebuie. Tratamentele pentru cancer vor evolua in viitor, vor fi din ce in ce mai bine targetate, stiinta si cercetarea contribuind enorm la aceste mutatii care apar in domeniul tratarii eficiente a cancerului de orice tip.

Depinde doar de cercetatori si de cei care dezvolta tehnologiile medicale sa inventeze si sa testeze noi si noi modalitati de tratare si de salvare a celor afectati de aceasta afectiune deosebit de periculoasa.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *