Tu iti cunosti drepturile? Cel mai sigur este sa apelezi la un avocat

avocatMi s-a intamplat nu o data sa ma ciocnesc de asa situatii in care unele persoane pe care le cunosteam erau implicate intr-un proces, fiind acuzate de anumite lucruri pe care le facusera si nici macar nu apelasera la un avocat pentru consultare si pentru a se asigura ca acele fapte de care erau acuzate erau veridice sau daca, din punct de vedere legal, era corect sa fie acuzate pentru faptele respective.

Am apelat la un moment dat, impreuna cu un prieten, la un avocat Constanta, deoarece acesta avea ceva probleme cu o banca in privinta unui credit. Nu s-ar fi gandit sa apeleze la un avocat, deoarece, chiar daca istoria cu banca si modificarile privind creditul erau total nefavorabile pentru el, totusi nu se grabise sa ceara parerea unui jurist cu privire la ce se intampla. Cu toate ca nu am cunostinte in drept, mi-am dat seama ca are nevoie sa discute cu un avocat Constanta problemele prin care trecea, deoarece, la nivelul simtului comun, mi s-au parut foarte ciudate regulile pe care i le-a impus banca in privinta creditului.

Am mers impreuna cu el la acea consultare cu un avocat Constanta si, intuitia mea nu daduse gres. Intr-adevar, prietenul meu avea toate drepturile de a se revolta si de a protesta impotriva conditiilor impuse de banca, deoarece nu erau corecte din punct de vedere legislativ. Avocatul i-a sugerat sa preia dosarul si sa continue sa lucreze pentru prietenul meu, astfel incat, daca nu se va ajunge la un numitor pe calea medierii, sa se ajunga la a da banca in judecata, deoarece avea toata convingerea ca ar castiga procesul. Acesta a fost un exemplu in plus pentru mine care demonstreaza ca foarte multi dintre noi nu ne cunoastem bine drepturile.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *